środa, 11 lutego 2015

WIŚNIOWY KOMPOT Z ODROBINĄ CHILI


To jest załącznik do poprzedniego posta - Spaghetti z sosem grochowym i wędzoną papryką.


 Składniki:

  • ½ kilograma  mrożonych wiśni;
  • brązowy cukier zależnie od upodobań;
  • szczypta chili;
  • 12 goździków;
  • 1½ litra wody; 
  
Wykonanie:

Wiśnie ugotować z goździkami. Pod koniec gotowania dodać cukier i chili.
Serwować koniecznie ciepły ! 





8 komentarzy:

  1. Wszystko nam pasuje oprócz chili xD
    Tzn. jedna z nas lubi czekoladę z tą papryczką ale druga już nie znosi wszystko co z nią jest :P
    Łączy nas miłość do wiśni!

    OdpowiedzUsuń
  2. czuję się rozgrzana odległość tym kompotem, świetny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo dziękuję Wszystkim za miłe komentarze.

    OdpowiedzUsuń
  4. Rozgrzewający ! Idealny na tę porę roku :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię wiśniowy kompot, ale chilli do niego to nigdy nie dodawałam... Smak z pewnością był ciekawy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię wiśniowy kompot, ale chilli do niego to nigdy nie dodawałam... Smak z pewnością był ciekawy :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Dla mnie idealny, mocno rozgrzewający! Tylko warunek, że kompot musi być mocno ciepły, wtedy smakuje najlepiej :)

    OdpowiedzUsuń