To jest załącznik do poprzedniego posta - Spaghetti z sosem grochowym i wędzoną papryką.
Składniki:
- ½ kilograma mrożonych wiśni;
- brązowy cukier zależnie
od upodobań;
- szczypta chili;
- 12 goździków;
- 1½ litra wody;
Wykonanie:
Wiśnie ugotować z goździkami. Pod koniec gotowania dodać
cukier i chili.
Serwować koniecznie ciepły !
Wszystko nam pasuje oprócz chili xD
OdpowiedzUsuńTzn. jedna z nas lubi czekoladę z tą papryczką ale druga już nie znosi wszystko co z nią jest :P
Łączy nas miłość do wiśni!
mmm super :)
OdpowiedzUsuńczuję się rozgrzana odległość tym kompotem, świetny :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję Wszystkim za miłe komentarze.
OdpowiedzUsuńRozgrzewający ! Idealny na tę porę roku :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wiśniowy kompot, ale chilli do niego to nigdy nie dodawałam... Smak z pewnością był ciekawy :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wiśniowy kompot, ale chilli do niego to nigdy nie dodawałam... Smak z pewnością był ciekawy :)
OdpowiedzUsuńDla mnie idealny, mocno rozgrzewający! Tylko warunek, że kompot musi być mocno ciepły, wtedy smakuje najlepiej :)
OdpowiedzUsuń